Tape til forsendelser – vælg den rette pakketape

Pakketape er en vigtig brik i dine forsendelser. Den rette pakketape vil gøre dit arbejde både lettere og mere effektivt, hvorimod den forkerte type tape kan betyde ekstra bøvl i pakkeriet eller at dine forsendelser i værste fald ødelægges under fragt”, udtaler produktspecialist, Niels Mørk.

Hos KD Emballage finder du et omfattende sortiment af alle typer pakketape til virksomheder og industri, herunder PVC-tape, PP-tape og papirtape i forskellige farver, bredder, længder og materialer. Du kan med andre ord finde lige den forsendelsestape, der matcher dine behov.

Vi har samlet et overblik over de forskellige tapetyper og deres egenskaber, så det bliver nemmere for dig at vælge den rette pakketape.

Forskellige typer tape til pakker og forsendelser

PVC pakketape:

Denne tapetype er yderst støjsvag ved afrulning. Det kan få stor betydning for arbejdsmiljøet på lageret, hvis du pakker mange ordrer dagligt. Klæbemassen er af naturgummi, som har meget høj klæbeevne. Af samme grund kan afrulningen være lidt træg, så der skal lægges ekstra kræfter i, når tapen rulles af. Til gengæld får du en virkelig robust tape, der er god til tunge forsendelser.

PP Akryl pakketape:
Tapen er miljøvenlig, da den er lavet på vandbaseret klæbemasse. Det gør dog, at tapen ikke klæber helt så effektivt som fx PVC tapen. Tapen er meget støjsvag og fleksibel at arbejde med, hvilket også er årsagen til, at netop denne tapetype er kendt som en god, allround pakketape, der kan bruges til mange forsendelsestyper.

PP Solvent pakketape:
Arbejder du meget udendørs eller ved lave temperaturer? Så er PP Solvent pakketape det oplagte valg, da den fungerer godt selv ved temperaturer omkring 5-10 grader. Klæbemassen af naturgummi giver en stærk klæbeevne, så tapen er god til tunge forsendelser. Dertil kommer, at tapen er elastisk i længderetningen, så den er nem og fleksibel at arbejde med. Dog er PP Solvent tapen ikke helst så støjsvag som andre tapetyper. Dette kan afhjælpes med en støjreducerende tapedispenser.

PP Hotmelt pakketape:
Kraftig klæbeevne og løs afrulning kendetegner PP Hotmelt pakketapen. Den er altså oplagt til dig, der ønsker max klæbeevne og en tape, der er virkelig nem at arbejde med. Dog larmer tapen ved afrulning, men det kan afhjælpes med en støjreducerende dispenser.

Papirtape:
Papirtape er det miljøvenlige valg til enkel og hurtig lukning af papkasser. Klæbemassen af naturgummi kombineret med papiret gør, at tapen kan bortskaffes med papir-og papprodukter og genanvendes til nye produkter. Det gør det også nemt for dine kunder, når de skal skille sig af med emballagen.

Sådan får du styr på dine tapebehov

Pakker du ordrer og forsendelser på daglig basis? Så har du sikkert allerede afprøvet flere forskellige typer tape. Måske har du aldrig tænkt over, at man ligefrem kan vælge den forkerte tape? Eller at man rent faktisk kan få en emballageløsning, hvor den helt rigtige pakketape er udvalgt og inkluderet ud fra dine behov?

For det er vigtigt, at du kan pakke dine forsendelser hurtigt og effektivt – og at de efterfølgende kan holde til at blive transporteret ud til dine kunder. Er du i tvivl om, hvorvidt du har valgt den rette pakketape, så stil dig selv 5 følgende spørgsmål:

  1. Foregår pakningen oftest inde eller ude?
  2. Er det okay at tapen larmer, når den afrulles eller foretrækker jeg en støjsvag variant?
  3. Hvor nem skal tapen være at rulle af?
  4. Skal pakketapen være miljøvenlig?
  5. Skal pakketapen bruges til særligt tunge forsendelser?

Vælg den rigtige tapeløsning, så dine pakker kommer sikkert frem

Som du kan læse herover, findes der mange tapetyper, som alle har hver deres fordele. I skemaet herunder kan du se fordelene ved de forskellige typer forsendelsestape:

Har du brug for hjælp?

Hos KD Emballage har vi et komplet udvalg af pakketape, så du altid kan finde det, du søger – og ved du ikke helt, hvad du søger, så bare spørg os. Vi hjælper dig med at vælge den helt rigtige løsning.

 

Kontakt produktchef Niels Mørk for gratis råd og vejledning på nm@kde.dk eller telefon 23443647.

Se vores sortiment her

Modtag vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsservice og få en e-mail om vores seneste tiltag, emballage nyheder og gode råd. Sendes 1-2 gange pr. måned. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.