Sådan vælger du de rigtige papkasser til dine forsendelser

En papkasse er ikke bare en papkasse. Når du skal sende dine varer, kan papkassen – og anden emballage – have stor betydning for, hvorvidt dine varer når sikkert frem til kunden. Du har minimal indflydelse på, hvordan dine pakker behandles under transport, om de stables eller om de udsættes for vind og vejr. Ved at vælge papkasser der kan holde til at fragte netop dine varer, så sikrer du også, at de når sikkert frem.
 
Når du skal vælge papkasser til dine forsendelser, er det derfor vigtigt, at du kender dine egne behov, og at du ligeledes har en grundlæggende viden om, hvor stor forskel der kan være på papkassers kvalitet.
 

Der er forskel på papkasser – hvilken kvalitet bør du vælge?

I følgende guide lærer du at kende forskel på bølgepappens styrke. Det er vigtigt, fordi antallet af bølger bestemmer papkassens styrke og dermed hvor stor belastning den kan klare under fragt.  

  • BØLGEPAPKASSER - ENKELTBØLGE

En papkasse i enkeltbølge er det, som mange nok vil betegne som almindelig papkasse. Papirkvaliteten består af en enkelt bølge mellem yder- og inderside. Denne papkassetype bruges til emballage af lettere karakter, hvor du typisk vil beskytte kassens indhold med andre materialer som bølgepap, pakkefyld eller papir,

  • BØLGEPAPKASSER – DOBBELTBØLGEEn papkasse i dobbeltbølge anbefales, når du skal have fragtet tungere indhold, som gerne skal beskyttes mod stød under og ligeledes skal kunne tåle at blive stablet. Papkassen er sammensat af to lag bølger samt papir på yder- og inderside, hvilket betyder at kassens indhold vil være optimalt beskyttet.

7 spørgsmål til dig – få styr på dine papkassebehov
 
Godt nok skriver vi ”almindelig papkasse” i ovenstående, men sagen er, at det begreb alene dækker over nærmest uendelige muligheder. En ”almindelig papkasse” kalder vi i fagsprog en fefco0201 – det er en standard papkasse, der lukkes i top og bund med tape. Den findes i mange størrelser og formater.
 
Og der findes endnu flere muligheder. Standardkasser, webshopkasser, lagerkasser, containerkasser, garderobekasser, kasser med automatbund og mange flere.

Det gør det ikke nødvendigvis nemmere for dig at finde ud af, præcis hvilken type papkasse, du skal bruge.
 
Start derfor med at stille dig selv 7 spørgsmål. På den måde kan du klarlægge dine overordnede behov og finde den rigtige papkasse selv – eller du kan tage dine egne overvejelser med til en af vores emballageeksperter og få skræddersyet den optimale løsning.

  1. Hvilke varer sender jeg typisk? Er det lette, tunge eller skrøbelige varer – eller en blanding?
  2. Skal papkassen primært bruges til forsendelse eller opbevaring?
  3. Hvor nemt skal det være for mig at pakke?
  4. Hvor lang tid vil jeg i gennemsnit bruge på hver pakke?
  5. Hvordan skal pakken transporteres – og hvor langt?
  6. Skal pakken kunne tåle at blive stablet?
  7. Skal papkassen også kunne bruges som returemballage af min kunde?

Brug for rådgivning eller akut emballagehjælp?

Dine svar på de 7 spørgsmål giver dig et indblik i dine generelle emballagebehov. Men måske synes du, at valget bliver mere uoverskueligt. Og måske har du i virkeligheden brug for flere forskellige emballagetyper og tilbehør end forventet?

Hos KD Emballage tilbyder vi alt i emballage, så vi har lige den løsning, der dækker dine behov. Vi stiller de rigtige spørgsmål og klarlægger alle dine behov, så du kan få en samlet og gennemtænkt emballageløsning.

Tag gerne fat i os – uanset om du har behov for uforpligtende rådgivning eller står over for akut emballagemangel. Kontakt os på info@kde.dk eller ring til tlf. 9722 4466.

Se vores sortiment her

Nyt katalog fra KD Emballage

Modtag vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsservice og få en e-mail om vores seneste tiltag, emballage nyheder og gode råd. Sendes 1-2 gange pr. måned. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.