Sådan arbejder vi med FN's Verdensmål 

Vil din virksomhed gøre en forskel for klima og miljø? 

Hos KD Emballage vil vi gerne være med til at påvirke markedet i en bæredygtig retning og hjælpe vores kunder med at træffe de mest bæredygtige valg. Vores produkter lever op til samtlige krav, der stilles til miljømæssig forsvarlig produktion, og størstedelen af vores papir og pap er FSC-certificeret. 

Det er vigtigt for os, at vores produkter indeholder så høj en andel af genanvendte materialer som muligt, når det giver såvel miljømæssig som økonomisk mening. Genanvendte materialer har oftest en lavere CO2-udledning end nye, og samtidigt kræver det ikke nye ressourcer at fremstille, hvoraf nogle allerede er - eller bliver - knappe. For hvad betyder vores forbrug og vores valg mellem forskellige produkter egentlig?

Et vigtigt trin mod at kunne agere mere bæredygtigt er viden. På denne side kan du blive klogere på, hvordan vi arbejder med vores udvalgte verdensmål: Nr 15, 12, 8 og 7.

 

VERDENSMÅL 15: Natur & bæredygtig skovforvaltning
FSC står for Forest Stewardship Council® og er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og også at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig løn og sikkerhedsudstyr.

Når vi arbejder med FSC-certificering af vores produkter, er vi med til at arbejde for FN’s Verdensmål 15.2:

“Inden 2020 skal bæredygtig forvaltning af alle typer af skove fremmes, skovrydning skal stoppes, forringede skove skal genskabes og skovrejsning og skovtilplantning skal væsentligt øges set.”

 

VERDENSMÅL 12: Ressourcer & genanvendelse
Hos KD emballage opfordrer vi vores kunder til at købe emballage lavet af genbrugsmaterialer. 

Både pap og plast er materialer, der nemt kan genbruges og genanvendes. Derfor informerer vi vores kunder om mulighederne for at vælge eksempelvis forsendelsesposer af genbrugsplast eller genbruge papkasser. 

Når vi arbejder med genanvendte råvarer, er vi med til at arbejde for FN’s Verdensmål 12.5:

“Inden 2030 skal affaldsgenereringen væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.”

 

VERDENSMÅL 8: Ressourcer & fodaftryk
Hos KD Emballage har vi et mål om at fremme og forøge andelen af genanvendt materiale i vores produkter. Det gælder på pap- og plastprodukter i vores sortiment. 

Vi ønsker at være med til at sikre, at vores produkter også bliver bortskaffet til genanvendelse, når vores kunder er færdige med at bruge dem. Derfor sætter vi genanvendelighedssymboler på emballagen, og hjælper med rådgivning. 

Vi arbejder af samme årsag med monomateriale, der består af enten pap eller plast - og derved er lettere at genanvende. 

Når vi aktivt arbejder for at øge graden af genanvendte råmaterialer, er vi med til at arbejde for FN’s Verdensmål 8.4:

“Frem til 2030 skal den globale ressourceeffektivitet inden for forbrug og produktion løbende forbedres, og det skal bestræbes at afkoble økonomisk vækst fra miljøforringelse, i overensstemmelse med de 10‑årige rammeprogrammer for bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre, med de udviklede lande i spidsen.”

 

VERDENSMÅL 7: Klima & energi
Hos KD Emballage er vi længe forbi udskiftning fra elpærer til LED. Vi har et mål om at kunne oplyse vores kunder om de mest klimavenlige og energibesparende valg. 

Vores fokus ligger især på at effektivisere vores energiforbrug ved transport. Og her kan vores CO2-beregner hjælper os og vores kunder med at give et bedre billede af, hvornår det giver mening at reducere vores transport-udledninger. 

Med udgangspunkt i bæredygtige valg vil vi arbejde på at blive endnu bedre til at planlægge og optimere på vores leverancer i dialog med vores kunder. 

Når vi mindsker energiforbruget under hele vores produkters levetid, er vi med til at arbejde for FN’s Verdensmål 7.3:

“Inden 2030 skal den globale hastighed for forbedring af energieffektiviteten fordobles.”

 

BEREGN DIT AFTRYK MED VORES BEREGNER

Vi har opstillet en CO2-beregner, der kan give vores kunder et vejledende tal for CO2-udledningen af hver enkelt vare i vores store varegrupper og hver enkelt leverance. Beregningen indbefatter produktets levetid allerede fra producent til KD Emballage og rejsen videre til dig som kunde.

Med vores CO2-beregner får du svar på, hvor meget CO2 din emballageløsning udleder her og nu. Brug resultatet i jeres samlede CO2-regnskab - eller til at se, hvordan du kan nedbringe din virksomheds CO2-aftryk.

For det er først når vi og vores kunder kender CO2-udledningen fra de forskellige produkter, at vi har mulighed for at træffe valg, der formindsker vores aftryk.

BEREGN DIT CO2-AFTRYK HER

 

Verdensmål KD Emballage

Modtag vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsservice og få en e-mail om vores seneste tiltag, emballage nyheder og gode råd. Sendes 1-2 gange pr. måned. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.